top of page

Villa Alskog och Hållbarhet

Hållbarhetsperspektivet genomsyrar allt vi gör på Villa Alskog samtidigt som vi har långt kvar att gå! Vi är en liten verksamhet, där vi har för få resurser, både i tid och pengar, till att göra allt vi skulle vilja. Under 2023/2024 har Karin läst kurser inom hållbar besöksnäring och resturangverksamhet för att vi skall få verktygen till att jobba mer strukturerat inom detta område. Nedan har vi summerat steg vi tagit och förändringar vi jobbar på just nu utifrån vår hotell- och restaurangverksamhet. Det är inte allt vi gör, men saker vi vill lyfta då vi hoppas inspirera andra hotell- och restaurangverksamheter till att ta liknande steg mot en mer hållbar verksamhet. Fråga oss gärna om du är nyfiken på detaljer!

 

 Slutligen, vill vi trycka på att hållbarhetsarbete är en gemensam insats. Så vad kan du som besökare göra för att bidra till ett hållbarare besök på ön?

Bland det viktigaste du som besökare på Gotland kan göra för att bidra till ett hållbarare besök är att stötta lokala småföretag. Besök gårdsbutiker, köp ett lammskinn eller keramik, åk på loppis runda, besök alla de härliga restauranger och kaféer runt om på ön som serverar gotländsk mat i säsong. Regionen har samlat en bra guide:  https://gotland.com/besoka-uppleva/ 

Vi tipsar så klart mer än gärna om våra favoriter som vi själva besöker när tillfälle ges!

Hotellet

Vårt hotell är ett äldre hus där det föreligger stora utmaningar vad gäller energiåtgång. Vi har sedan vi tog över hotellet investerat i ett ny jordvärmepump då  huset tidigare var vattenburen el. 

Vi vill även ge möjlighet att gäster skall kunna resa till oss fossilfritt, varför vi inversterade i tre elbillsladdare 2022. Under 2024, är målet att gå ett steg längre och jobba mot att kunna erbjuda en vistelse som inte kräver egen bil. 

Vår uppvärmda pool är viktig för vår verksamhet, men vi jobbar aktivt för att minska dess klimatpåverkan. Den värms upp av en energieffektiv luftvärmepump, men vi sänker temperaturen de perioder vi inte har gäster under maj/juni och augusti/septermber. Allt för att minimera energiåtgången så mycket som möjligt. 

Då vi installerade poolen 2021, så installerade vi även en 5000 l tank kopplad till vårt regnvatten från taket. Detta vatten använder vi för att vattna vår stora köksträdgård samt har möjlighet att fylla på poolen för att minska dess vattenförbrukningen. 

Vattenförbrukningen på ön är en stor utmaning sommartid och vi arbetar för att minska vår förbrukning genom att minska mängden tvätt då vi erbjuder nya handdukar på begäran. Vi städar i dagsläget med miljömärkta (BRA miljöval) rengöringsmedel men 2024 är året vi går över till att städa med naturliga rengörngsmedel så som ättika, såpa och bikarbonat till 100%. 

 

Vi sopsorterar alla våra sopor och sorterar ut matavfall sedan start. Under 2024 börjar vi med bokashikompost för att bidra med näring till alla vår odlingar. På så vis hoppas vi få till ett mer cirkulärt system för våra odlingar. Under 2024 ger vi även gästerna ett enklara sätt att återvinna, genom att behållare för återvinning ställs ut på flera ställen. Det blir en behållare för allt för att förenkla, som vi senare sorterar innan det lämnar hotellet. 

598A5324.jpg
IMG_4158_jpg.jpeg

Restaurangen

Maten vi serverar är en av de största  faktorerna av vår klimatpåverkan som hotell- och restaurangverksamhet. Både gällande vilken mat vi serverar och hur mycket mat som aldrig äts upp. 

 

Därför serverar vi en meny där vi fokuserar på Gotländskt i säsong. Under sommarsäsongen har vi tillgång till ekologiskt odlade grönsaker som sparris, tomater och sallad,  medan under vinterhalvåret förkovrar vi oss i alla formar av kål, rotfrukter och lök. Inte bara minskar vi vår klimatpåverkan genom detta, vi stödjer också småskaligt jordbruk och lokala småföretagare som får möjlighet att försörja sig året om.

Menyn är primärt växtbaserad och när vi serverar kött kommer det från ekogårdar i närheten. 

Vi exprimenterar kontinuerligt med olika metoder för att minska matsvinnet då detta är en av de stora utmaningarna i en resturangverksamhet. Det spelar liksom ingen roll hur bra ingredienser som går in i maten om den sedan bara slängs. Bland annat kommer du som gäst få beställa i förväg vad du vill äta så att vi bara lagar den mat som vi vet kommer gå åt.

bottom of page