top of page
  • Skribentens bildKarin Schlingmann

Mariaform handgjord keramik

Jag hittade till Mariaform första gången för många år sedan efter ett besök på Själsö Bageri där jag kärade ner mig i kaffekopparna som hon tillverkar åt dem. Dessa har vi nu privat på Villa Alskog. Några år senare investerade vi i hennes "vardagstallrikar" som vi använder på hotellet för mindre grupper. Jag har även haft möjlighet att besöka henne för keramik workshop där jag tillverkade några av de uppläggningsfat vi har på hotellet.


En kan väl sammanfatta att jag älskar allt hon gör och jag rekommenderar verkligen ett besök i hennes gårdsbutik där hon säljer sin egen keramik, men även gårdens lammskinn och annan inredning som passar med hennes estetik.


Maria öppnar upp primärt under sommaren, men har också öppet ibland runt stor helger. Det senaste året har jag även sett att hon gjort pop-up samarbeten hos tex Berså nära Tofta.


Aktuella öppettider hittar du på hennes intagram @mariaform.


Har du inte möjlighet att besöka henne kan du köpa hennes keramik i webshoppen på hennes hemsida https://www.mariaform.se.
Senaste inlägg

Visa alla

Himmel och Hage

Nytt kafe strax söder om Visby. Kanske Gotlands just nu bästa?! När jag gick in där första gången slogs jag av hur fantastiskt vackert allt är. Det började redan med utemiljön de skapat innan en går i

Comments


bottom of page